top of page

A FELTÉRKÉPEZETT HAJTÓERŐ

Ifjúsági & Felnőtt & Csapat & Családi

Motivációs Térképek

A Motivációs Térkép  a ránk jellemző egyéni mintázatot írja le, mi az, amitől nő, és mi az ami miatt elfolyik az energiánk, mi az eredményes stratégia amivel minderre befolyással lehetünk.​

Méri a jelen motivációs szintjét, az egyes motivátorok erősségét és töltöttségét. 

A Motivációs Térkép egy ISO akkreditált modern eszköz, ami a személyiségtípusok helyett kizárólag a motivációra koncentrál. A térkép, melynek online kitöltése 10-12 percet vesz igénybe, megmutatja mi az, ami pozitívan befolyásolja érzelmi energiánkat, és ajánl egy tervet is ennek növelésére. Segít abban, hogy mélyebben megismerjük motivációnkat, és megoldásokat is kínál teljesítményünk növelésére. Felnőtt Egyéni Térkép: egy könnyen érthető  15 oldalas gépi riportot olvashatunk, ami önmagában is sokat ad. A leghasznosabb felismeréseket azonban a Térkép adataiból kiinduló coaching stílusú beszélgetéstől kapjuk. 

Karrierfitneszen meggyőződésünk, hogy minden tanulás annyit ér, amennyit a gyakorlatba tudunk ültetni belőle, ezért a Motivációs Térképhez tartozó 1 órás tanácsadói beszélgetés célja az az akcióterv, amin keresztül  a mindennapi életünkben kamatoztatjuk a magunkról szerzett új tudást. Ki a sikerhez, ki a nagyobb elégedettséghez vezető útját tervezheti ezzel az egyedülálló eszközzel.

Csapat Motivációs Térkép: megmutatja, hogy milyen mozgatórugói vannak a csapatának, jelenlegi motivációs szintjük hány %-on áll, a csapattagok egymáshoz való viszonyát, stb... . A Csapat-térkép az egyének összevont eredményeiből készül. A tapasztalat, hogy a vezetők, és az edzők a részletes jelentést egy ábrában összefoglaló eredményt rövid időn belül megtanulják önállóan is használni, kifejezetten szeretnek vele "térképezni"! Jól tervezhető vele a felkészülés egy adott megmérettetésre, vagy változásra, segít a csapat összetétel kialakításában, a stratégiához, célokhoz illeszkedésben, tudatos eszközöket ad ahhoz,  hogyan tud a vezető vagy az edző pozitívan hatni az egyes csapattagokra.

A Fiatalok Motivációs Térképe 2020 tavaszától már magyar nyelven is elérhető. A fiatalok általában 12-15 perc alatt töltik ki az online kérdőívet, aminek eredményeképpen 3 különböző jelentést készít a rendszer. Amellett, hogy a tesztet kitöltő fiatal 15 oldalas összefoglalót kap, további 2 jelentés is készül, az egyik a szülőknek, a másik a fiatal életében kulcsfontosságú szakembernek, mint pl. az edző vagy a tanár.

Mindhárom jelentés legalább 9 jutalmazási és stratégiai ötletet tartalmaz, értékes betekintést nyújt a fiatal életében jelentős befolyással bírók számára; hogyan támogathatják a fiatalt a motivációs szint javításában vagy fenntartásában.

A 3 jelentést Szikra Krisztina MT Tanácsadóként legalább egy 1 órás coaching stílusú megbeszélésen ismerteti a résztvevőkkel. A cél a mélyebb megértés, a párbeszéd elindítása, a közös felismerések a mindennapi élet példáin keresztül.

Családi Motivációs Térkép: az életünk első és legfontosabb "csapata" a család. A pandémia okozta otthoni tanulás, és home office, keltette igény hívta életre ezt a pár főt magába foglaló csapat térképet. Izgalmas látni, ahogy az eredményeket megismerik a családtagok, örömteli rácsodálkozások, "nahát" és "aha", és "most már értem" gyakori első reakciók. A családi vállalkozásoknak kifejezetten tudom ajánlani ezt az új, megmozgató, hasznos, már önmagában is motiváló hatású módszert!

Anchor 1
bottom of page